HELP.....het voelt alsof ik in mijn bikini sta!

29 Jul 2020

Esther de Kruijf

image

Ken je dat gevoel?

Dat je op een zomerse dag op het strand aankomt, je screent snel de "omgeving". Yep....je ziet allemaal mooie lichamen in bikini om je heen liggen en de moed zakt je in de schoenen. Je voelt je absoluut niet comfortabel in je bikini en als je jezelf  van je zomerse jurkje ontdoet, weet je niet hoe snel je plat op je handdoek moet duiken, om maar niet teveel zichtbaar te zijn. Want stel je voor dat iemand jouw niet perfecte lichaam ziet.

Maar het wordt nog erger. Je hebt eigenlijk onwijs zin in een frisse duik in het water, maar de afstand naar het verkoelende water voelt als een wereldreis! Er lijkt geen einde te komen aan de stappen die je moet zetten om er in te kunnen duiken. Elke stap die je zet voelt alsof iedereen naar jouw te dikke billen en de cellulitis op je bovenbenen kijkt.

Herkenbaar??? Nou dat gevoel had ik afgelopen week toen ik mijn videopitch op facebook plaatste. Alsof ik in mijn ( te grote) blote billen stond, flanerend langs het water. En dat iedereen er iets van kon vinden en zeggen. Het “naakte” gevoel maakte mij onzeker. Was het wel goed genoeg?

Dat is ook de reden dat ik de video zeker een maand op mijn desktop heb laten staan in een prive mapje, zodat niemand er spontaan op kon klikken. Want dat gebeurt nog wel eens met een zoon van 10 die handiger is met software dan zijn moeder en graag op mijn computer bezig is. Dan sleep je toch liever je filmpje naar een "veilige haven".

Oja, laten we vooral ook de bijdrage van mijn man niet vergeten, die mij 100 procent support met mijn bedrijf, maar zich ook erg kan vermaken als hij mij een beetje kan pesten. En dan is zo'n video de perfecte kans om mij op de kast te krijgen. Zo stond van de week, nadat ik mijn “coming out” video op youtube had geplaatst, deze ineens op fullscreen op mijn televisie te pronken. Mijn pitch galmde op vol volume door mijn huiskamer. Ik riep nog met een rood hoofd...ZET AF!!!! Maar ik hoorde ze alleen maar lachen (man en zoonlief) dus besloot het te negeren. En ja, dat hielp. Ook grote mannen moet je blijkbaar behandelen als kleine kinderen:-)

Maar weet je wat het mooie is van iets doen wat je eng vind?
Als je eenmaal de moed bij elkaar geraapt hebt, merk je dat je het veel groter en spannender hebt gemaakt dan eigenlijk nodig was. Sterker nog, de lieve en lovende reacties hebben mij een grote dosis zelfvertrouwen gegeven. En de mensen die het niks aan vinden hebben ook de keus om niet te kijken toch?

Mijn missie is zoveel mogelijk mensen helpen met hun zichtbaarheid door een videopitch te maken.  Met mijn tool maak je jouw videopitch in 3 stappen helemaal zelf!!! Om dit kenbaar te maken is het voor mijzelf ook een must om zichtbaar te zijn. En video is zo'n krachtig medium om dat te bereiken! Dan maar in de blote billen, maar het is ‘t meer dan waard!

Dus lieve mensen, het wordt deze week mooi weer. Pak je mooiste bikini of badbak en denk bij jezelf, ik ben uniek met al mijn imperfecties! Geniet van de zonnestralen en als jij op zoek bent naar werk dat echt bij jou past, neem dan eens een kijkje op mijn site. Je zult zien dat het veel minder eng is dan je denkt!

Voor degene die mijn “coming out video” heeft gemist en nu super nieuwsgierig is geworden naar mijn “blote billen” moment....;
Check het hier https://youtu.be/olU8NV43rwk

Liefs Esther