"It takes two to tango!"

19 Jul 2018

Esther de Kruijf

image

It takes two to tango, voor de juiste match!

We roepen of beter gezegd, we schreeuwen om personeel! Want de economie draait weer op volle toeren. Jeetje wat een luxe in vergelijking met een paar jaar geleden. Ik weet het nog precies. Ik besloot te stoppen met werken voor mijn ouders en ik dacht met gemak een nieuwe baan te kunnen vinden. Maar met mij samen waren er steeds honderden anderen die ook wilden meedingen op die ene geweldige vacature. Het werd bijna een "slachtpartij" om gezien te worden. Je moest vooral zorgen dat je opviel en als je CV niet 100 procent aansloot kon je net zo goed je zwemtas inpakken en aan het strand gaan liggen. Want de kans dat jij uitgenodigd werd op gesprek was nog kleiner dan dat er een zeemeerman uit de zee kwam opduiken.

Dit moest anders kunnen en ik besloot ZO DIT BEN IK op te richten. Een hulptool om een zelf een videopitch te kunnen maken, zodat iedereen zichtbaar zou zijn op de arbeidsmarkt. Ook diegenen die niet 100% aansloten met hun CV, maar die zeker de moeite waard waren om naar te luisteren. En deze groep was gedreven en zeer gemotiveerd. Ze hadden alleen een zetje in de rug nodig. En ik zelf? Ach...ik kwam er al snel achter dat ik de dochter van een ondernemersfamilie ben en deze genen absoluut geen generatie hadden overgeslagen. Als iets er nog niet is waar behoefte aan is, creëer het dan, is mij geleerd. And so I did!

Maar nu een paar jaar later, de arbeidsmarkt is veranderd. De bedrijven plaatsen hun vacatures, maar geen kip reageert meer! Waar is iedereen gebleven?????? Ze liggen toch niet serieus allemaal te relaxen in de zon? Zijn er nu echt meer banen dan mensen? Voorheen sprong een  kandidaat een gat in de lucht, als hij/zij op gesprek mocht komen voor die geweldige baan bij dat geweldige bedrijf. Maar tegenwoordig stelt de kandidaat eerst een paar kritische vragen aan het bedrijf. De kandidaat heeft inmiddels een uitgebreid wensen pakket, want er is keus genoeg op de arbeidsmarkt! De rollen zijn helemaal omgedraaid! Dus geweldig bedrijf, wat heb jij mij nu te bieden? Geef mij eens een goede rede dat ik überhaupt de moeite neem om bij jou te solliciteren? Wat maakt jou nou bijzonderder dan de 100 andere bedrijven waar ik terecht kan? De kandidaat is in charge nu!

Maar heel weinig bedrijven springen in op deze ontwikkeling. Denken nog steeds op de traditionele manier te kunnen werven. Maar je zult als bedrijf nu ook meer van jezelf moeten laten zien. Een match bestaat voor 93 % uit non verbale communicatie. Een kandidaat wil het gevoel hebben te passen bij een bedrijf. Hoe doe je dat? Laat iets van het bedrijf zien. Hoe is de werksfeer? Zijn jullie een jong bedrijf? Een familie bedrijf? Zijn jullie een klein team of juist een grote organisatie met veel doorgroei mogelijkheden?

De impact van een video is enorm en helemaal anno 2018! Het  vergroot niet alleen de kans op een match, maar ook nog eens op een match die echt klopt!  Dus…..laten we nou eens gek doen, of eigenlijk juist datgene doen wat heel logisch is. Ik roep alle bedrijven op eens out of the box te handelen en een video te maken. Laat zien waarom het het de moeite waard is te solliciteren bij jullie!

Als bedrijf wil je ook het liefst vooraf zien wie er interesse heefft toch? Goed voorbeeld doet volgen, dus zet zelf die eerste stap!
Stel je eigen sollicitatielink samen en stel 4 vragen die je graag beantwoord wilt hebben.
Is de kandidaat enthousiast over een vacature na het zien van de video, klikt de kandidaat op jouw unieke link en beantwoord in een video de vragen.
Super simpel en super effectief!

Proberen? 

Klik op onderstaande link en maak de eerste stap naar het nieuwe werven van personeel.
It's time for a change!

Kanaalstraat 217 7547 AS Enschede

E-mail: info@zoditbenik.nl

Copyright © 2020 ZO dit ben IK. Algemene voorwaarden | Privacy beleid